Ons Korea

Onderwijsprogramma Alles Tonen / Sport / PyeongChang 2018 / Economie

Economie

Zuid Korea

Economische ontwikkeling tijdens de Olympische Spelen

Korea wil graag laten zien dat het een wereldspeler is op het gebied technologische ontwikkeling en toepassing in de ICT. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een 5G netwerk dat operationeel moet zijn gedurende de Olympische Spelen. De hele regio wordt helemaal opnieuw ingericht. Nieuwe infrastructuur, zoals snelwegen van en naar het Olympische gebied vanuit Seoul en Inchion Airport. Ook worden er nieuwe hogesnelheidstrajecten, waarop treinen met 300 km per uur kunnen rijden, gerealiseerd. De nieuwe trajecten gaan soms dwars door bergen heen.

In het bestaande wintersportgebied worden nieuwe accommodaties gebouwd en bestaande accommodaties vernieuwd. Alles met de meest moderne technieken.

Je ziet vaak dat een regio na de winterspelen nog nauwelijks wordt bezocht.

Korea wil wintersport toegankelijk maken voor het algemene publiek. De sportfaciliteiten worden straks gebruikt door de Koreaanse jeugd. Universiteiten en scholen krijgen de gelegenheid om hier opleidingsprogramma’s (Dream your Dream) voor te schrijven en gebruik te maken van de faciliteiten.

De hele regio krijgt de gelegenheid om zich te promoten op het gebied van kunst & cultuur, toeristische uitstapjes  en in de regio worden het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd. Dit alles om de regio een economische ‘boost’ te geven. De regering investeert in totaal 42 miljard Euro. De rest van de uitgaven komen voor rekening van de grote bedrijven, zoals Samsung en andere sponsoren.

Beoogde effecten van de Olympische Spelen

  • Het land Korea op de kaart zetten bij iedereen op de wereld;
  • Promotie van de High-Tech Industrie;
  • Een symbolische kans om mee te doen met de Westerse landen;
  • Economische groei en doorgroei;
  • Regionale ontwikkeling;
  • Promotie van Koreaans coöperatief denken en vrede binnen de regio en wereld;
  • Aziatische wintersport promoten;
  • De Koreanen energie geven om verder te gaan met de nationale ontwikkeling;