Ons Korea

Onderwijsprogramma Alles Tonen / Eco / Het Koreaans Economisch Wonder van de Hangang Rivier / Korea’s open markt verandering

Korea’s open markt verandering

Zuid Korea

De Zuid-Koreaanse overheid voert momenteel een beleid voor verdere liberalisering en privatisering van de markt. De Zuid-Koreaanse economie heeft zich de afgelopen 60 jaar kunnen ontwikkelen en is klaar om de concurrentie met het buitenland aan te gaan. Wil Zuid-Korea zich verder kunnen ontwikkelen op technologisch en economisch gebied, dan moeten er zo min mogelijk import- en exportbeperkingen zijn. Zo kan Zuid Korea buitenlandse investeerders en bedrijven aantrekken om te investeren in het land. Ook zal het land de grenzen openstellen voor het aantrekken van buitenlands kapitaal. Op deze manier kan Zuid-Korea haar economisch werkterrein vergroten en nieuwe afzetgebieden ontwikkelen. Ze moeten blijven groeien om werkgelegenheid te blijven creëren.
fta_5e_kopje_na_alinea_fta

Zuid-Korea probeert met zoveel mogelijk landen FTA’s (Free Trade agrement) te sluiten, waarbij er zoveel mogelijk vrij verkeer is van handelsgoederen en kapitaal zonder import- en exportbeperkingen. Ook krijgen binnenlandse bedrijven ruimte om te investeren in het buitenland. Zuid-Korea biedt buitenlandse investeerders voordelen op basis van lang lopende projecten met als doel dat Zuid-Korea een grote financiële en logistieke speler met een centrale rol in Azië op het gebied van handelsverkeer, transport en financiële markt wordt.

Het land heeft de meeste markten opengesteld voor het buitenland, inclusief de agriculturele sector. Lang is deze markt beschermd geweest, omdat Zuid-Korea niet afhankelijk wilde zijn van andere landen voor de voedselvoorziening. De markt is echter nu zo ontwikkeld dat zij grote hoeveelheden producten kunnen exporteren. De rijstmarkt zal het laatste onderdeel zijn van de agricultuur die in 2015 wordt opengesteld.

Sinds mei 2013 heeft Zuid-Korea FTA’s gesloten met 46 landen, waaronder: Chili, Singapore, EFTA, ASEAN, India en de EU, Peru, Verenigde Staten en Turkije. Momenteel is Zuid-Korea bezig met onderhandelingen voor een RCEP (Regional  Comprehensive Economic Partnership) met Vietnam en Indonesië.

Voor meer informatie over FTA verwijs ik jullie graag naar:

www.asean.org

www.keia.org

www.yesfta.customs.go.kr

www.winsoncentwe.org met video over debat over onderhandelingen.

 

Voor meer informatie over “Investeren in Korea” klik je hier

incheon_airport_7e_alinea_kopje_5