Ons Korea

Onderwijsprogramma Alles Tonen / Eco / Creative economie en innovaties / Opening van 17 nieuwe CCEI’s in 2015

Opening van 17 nieuwe CCEI’s in 2015

Zuid Korea

De Gangwon CCEI wil graag de toeristenindustrie en agricultuur meer concurrerend maken door gebruik te maken van ‘big data’ en crowdsourcing.

Gyeongsangnam-do CCEI krijgt ondersteuning van de Doosan Group. Dit conglomeraat, actief in de zware industrie en marktleider op het gebied van waterzuivering, wil door gebruik van IT-toepassingen waterbronnen effectiever gaan gebruiken. Ook willen zij graag zout water omzetten in zoet water.

Busan CCEI richt zich voornamelijk op drie gebieden: retail, filmindustrie en IT. Zij wil graag de regio omzetten in een business hub.

Het samenwerkingsverband tussen KT en Gyeonggi CCEI draagt bij aan veelbelovende bedrijven op het gebied van IT, mobiele games en financiële technologie.

Deze centra voor innovatie en onderzoek zorgen voor een verschuiving van het economisch paradigma tussen economische groei en creativiteit van mensen. Zij helpen getalenteerde mensen met bedrijfsplannen deze te realiseren door werkruimte te verstrekken en de kans om gezamenlijk te praten over de realisatie van de ideeën en plannen. De overheid wil zich dit jaar inzetten om meer pltaforms op te zetten waar het delen van kennis een belangrijk uitgangspunt is.