Ons Korea

Onderwijsprogramma Alles Tonen / Eco / Creative economie en innovaties / Hulp bij startup van bedrijf

Hulp bij startup van bedrijf

Zuid Korea

De Daegu CCEI opende in september 2014 haar deuren in samenwerking met de Samsung Group. Het doel van het centrum is Daegu om te toveren tot een waar ‘Silicon Valley’ door ondersteuning te bieden aan startende ondernemingen op één plek. Een groots project is het programma voor “Creatieve lab versneller”. Samsung selecteert 40 startende ondernemingen door een halfjaarlijkse competitie. Zij krijgen vervolgens ondersteuning bij de uitwerking van de ideeën en hulp bij het exporteren naar het buitenland. De startende ondernemingen richten zich op de thema’s: elektronische apparaten, engineering, verzekeringen en textiel. De startende ondernemingen krijgen kantoorruimte en technische ondersteuning van Samsung. Elke startende onderneming krijgt een startkapitaal van ongeveer €18.000,- en een aanvullende subsidie tot maximaal € 450.000,- en daarnaast kunnen zij rekenen op professionele begeleiding en coaching gedurende de looptijd van het project.

De Deajeon CCEI opende haar deuren in oktober 2014 met als hoofddoel het maximaliseren van capaciteiten in de Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en energie. De ondersteuning wordt verzorgd door de SK-Group. Het centrum heeft al een aantal prestaties geleverd door het aantrekken van buitenlandse investeerders en het creëren van werkgelegenheid. Een aantal vennootschappen onder firma is gehuisvest in het centrum. Deze bedrijven zijn geselecteerd door de “Dream Venture Start Competitie”, georganiseerd door de SK-Group. Het CCEI-Deajeon heeft in samenwerking met de SK-Group een fonds opgericht(SK-KNET) met daarin een vermogen van ongeveer € 28 miljoen om bedrijven te helpen, zodat zij zichzelf kunnen ontwikkelen en kunnen groeien. Startende bedrijven krijgen ook hier technische ondersteuning en coaching van de SK-Group. In eerste instantie werkten 41 mensen bij de tien start-up ondernemingen en dit is nu uitgegroeid tot 530 medewerkers.

Een van de bedrijven (THE-S) ontwikkelde driedimensionale scanners en camera’s en heeft onlangs nog een nieuw product gelanceerd: de VEU1. Het bedrijf MJV biedt diensten aan voor videofactory.net. Videobewerking hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn.

Tegway, een bedrijf dat een apparaat ontwikkeld waarmee je met behulp van je eigen lichaamstemperatuur andere apparaten kunt opladen. Dit bedrijf heeft dit jaar een prijs gewonnen: de Netexplo-award. Deze prijs wordt uitgereikt door UNESCO, omdat de onderneming behoorde tot de top tien innovatieve bedrijven die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Nike en GDF hebben reeds contracten gesloten met Tegway om de technologie toe te passen op sportkleding.

innovatie_kopje_2