Ons Korea

Onderwijsprogramma Alles Tonen / Aard / De cultuur / Eten

Eten

Zuid Korea

De Koreaanse keuken (Hansik)

De Koreaanse keuken is absoluut het proberen waard. Als je in de gelegenheid bent om een Koreaans restaurant aan te doen om te gaan eten is dit zeker aan te bevelen. Voor Koreanen is eten erg belangrijk. Ze vinden het ook heel belangrijk dat er gezond gegeten wordt. Natuurlijk eten ze in Zuid-Korea, net als in veel andere Aziatische landen, veel rijst, maar ze hebben ook enkele gerechten die uniek zijn voor Zuid-Korea.

kalender003

Eén van die gerechten is Kimchi. Kimchi is een soort van ingemaakte groente en is ooit ontstaan om er voor te zorgen dat Koreanen in de winter ook gezonde groenten kunnen eten. Er zijn wel 200 soorten Kimchi en voor veel Koreanen is een dag zonder Kimchi geen normale dag. Je zou hierbij de vergelijking kunnen maken met de aardappelen voor ons Nederlanders. Wij eten aardappelen ook in allerhande vormen, zoals gekookt, gebakken of als puree. Maar ook in de vorm van patat of chips.

Ook Bibimbap is absoluut het proberen waard. Het is een gerecht waarbij ingrediënten zoals rijst, groenten, ei en rundvlees samen zorgen voor een harmonieuze smaak.

Ook is Bulgogi meer dan het proberen waard. Dit is een vleesgerecht voor op de barbecue dat vaak geserveerd wordt met sla. Je kunt het vlees lekker grillen om het vervolgens met een sausje in de sla te stoppen en daarna lekker op te eten.